Om ordet ‘PowerPrinsesse’

Er ordet ‘PowerPrinsesse‘ resultatet af en kikset tur til numerolog?
– Nej. Historien er lang og fortælles til et af mine foredrag, dog kan det afsløres, at der indgårSpice Girls (engelsk pigegruppe, som hittede for 10 år siden, et dansegulv og et ønske om at være en helt anden, end den jeg var)

Hvad betyder ‘Power‘ ?
– Kraft er vigtigt for at få udrettet noget i dagligdagen; verden har brug for mennesker, der handler.
Denne handlekraft skal imidlertid være funderet i indre stabilitet, medmenneskelighed og tillid til livet.

Hvad betyder ordet ‘Prinsesse‘?
Nogle har en anden definition eller associationer om passive, sovende, tåklippende og hælhuggende piger med langt, bølget hår – det er såænd forståeligt nok, for sådan ser det også ofte ud på Disney tegnefilm.
Men livserfaringen gør det jo hurtigt tydeligt, at ting – og mennesker – ofte ikke er, som de ser ud, hvilket nogle gange er frustrerende, andre gange er det faktisk meget glædeligt.

I denne PowerPrinsesse-sammenhæng betegner ordet ‘prinsesse‘, som en bevidsthed, der er udspringer nydelse, nysgerrighed, livslyst og livsglæde. Det manifesteres, som et væsen, der træder ud i livet – det være sig i sutsko eller stiletter – og muntrer sig med de muligheder for ud- og afvikling, eventyr og smukke stunder, som livet – trods alt – indbyder til.
En PowerPrinsesse er en kvinde, som er så velfunderet i sit eget væsen, at hun forbliver rolig og åben, uanset hvad livet bringer hende af mennesker og omstændigheder. Således glædes hun over tilværelsen og kan derfor bidrage til en mere let og behagelig universel omgangstone.

Hvorfor hedder det ikke ‘PowerDronning‘? – Det er da sejere og virker mere frit og stærkt!
– Det kommer måske en dag, men som bekendt skal man kravle, før man kan gå – og for at blive dronning må man først være en prinsesse.