I dag er der karmafest i København og Aarhus – og i dag bliver min lille mor 70 år.
Guderne skal vide – og det ved du, hvis du har læst min bog ‘Fra pæn pige til PowerPrinsesse’ – at hun og jeg har haft voldsomme konflikter i årenes løb, men her på både hendes og mine ældre dage er det lettet.
For mit vedkommende har der været to vigtige erkendelser:
1. Mødre er mennesker.
2. Har man forskelligt software, er det umuligt at blive enige om visse ting – og det er okay. Livet handler ikke om at blive enige men om at rumme uenighed og ikke forsøge at retfærdiggøre, omvende eller overbevise.
Nå, det kunne man skrive en lang bog om – og det er der jo mange, som har gjort.

En virkelig god ting, som er sket i de seneste år er, at min lille mor er blevet glad. Hun drøner rundt på kunstudstillinger, går til diverse kurser og hun er blevet vældig god til at sige ‘Nå, skidt med det’.

At se sin mor blomstre og sige ja til det, som gør hende glad, nej til det, som hun ikke har lyst til – og “pyt med det” til ting, som alligevel ikke kan laves om – giver lethed. Og måske er evnen til at bringe lethed ind i livet – også i de svære situationer, og disciplinen til at vælge det, der giver glæde, det vigtigeste en mor kan videregive til sin datter. Måske, jeg ved det ikke. Nå, men nu skal vi have varm kakao og lagkage.